Çadlı Öğrencilerimiz Türkçe Öğrenmeye Başladı

12 Şubat 2019, Salı 47

Artvin Çoruh Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi yabancılara Türkçe öğretimi faaliyetlerini son sürat devam ettiriyor.
Çad uyruklu öğrencilerimiz, büyük bir heyecan ve istekle Türkçe öğrenmeye başladılar. Üniversitemiz rektörlüğünün sağlamış olduğu teknik destek ve maddi imkanlarla yola çıkmış bulunan merkezimizde, dersler şehir yerleşkesi E-Blokta gerçekleştirilmektedir. Ayrıca öğrencilerimizin şehrin sosyal atmosferine dahil olabilmeleri için Türkçe öğretmenliği bölümü öğrencileriyle de işbirliği hâlinde çalışmaları sağlanmaktadır. Ek olarak Artvin Anadolu İmamhatip lisesi öğrencileriyle de haftada bir gün bir araya gelen olan Çad uyruklu öğrencilerimiz, hem halizhazırda bildikleri Arapça'yı şehrimizin öğrencileri ile paylaşabilmekte hem de onlarla Türkçe konuşabilme imkanı bulabilmektedirler. Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, zenginleştirilmiş dil öğretim faaliyetleriyle yoluna devam edecektir.